Faves amb tavella (Kg)

3,00€

Origen : La Coromina

Descripció:

Les faves tendres tenen molta aigua (1) –més d’un 70%–, ens aporten poques calories –només 110 per 100 grams–, un 20% d’hidrats de carboni –sobretot en forma de midó, que és d’assimilació lenta–, un 8% de proteïnes –són especialment riques en aminoàcids ensofrats essencials– i un contingut del 5,4 % de fibra, entre la qual destaquen uns tipus específics de les lleguminoses (rafinosa, estaquiosa i verbascosa) que les fan especialmente flatulentes; Depen com es cuinin, es pot reduir. Destaquen especialment perquè contenen les següents vitamines (dades extretes de les taules de la USDA (1)):
Vitamines del grup B: Són riques en vitamines del grup B (sobretot tiamina (B1), riboflavina (B2), niacina (B3) i àcid fòlic (B9)), que són essencials per al bon funcionament del metabolisme, l’assimilació de nutrients, el funcionament dels teixits més actius (sistema cardiovascular i nerviós). L’àcid fòlic (B9), a més, participa en el procés de maduració dels glòbuls vermells i en el tancament correcte de la columna vertebral durant el desenvolupament fetal.

Es un aliment molt energétic, necessita temps per pair, així es aconsellable menjar-les en petites quantitats o en forma de puré sense la pell.
No convé si es té àcid úric.

Preu:3,00€