Patata Monalisa

2,00€

Origen : Lluís Tort de Gorguja (Llívia)

Patata de carn groga, podeu bollir-la o fregir-la. Si és cou massa tendeix a desfer-se.

Ens aporten un 20% de fècules, ribolavina, tiamina, niacina, vitaminaC (queda a l'aigua de cocció per que és hidrosoluble), potasi, ferro i aminoàcids esencials.
Es molt nutritiva, regula els desordres digestius (estrenyiment, acideç), el escorbut, la gota i l'artritis.
La patata bollida no engreixa, en canvi si que no fan les fregides, que s'haurien de consumir el menys possible des del punt de vista de la salud.

A l'estiu, quan son mes fresques, es recomenable bollir-les amb la seva pela. I si volem assimilar-les millor, deixar-les refredar fins l'endemà per que els seu sistema molecular canvii. Les podem tornar a escalfar però no a més de 140º.

Preu:2,00€