Col Pluma/Kale manat 300g

1,70€

Origen: La Coromina (Albons)

Descripció:

Entre els nord-americans, la kale –la nostra col ploma, s’ha convertit en el vegetal per excel•lència. L’anomenen la nova carn, la reina dels vegetals i font inesgotable de nutrició perquè conté molts micronutrients.
Als Estats Units n’hi ha fins i tot a la sopa, i mai més ben dit, ja que tot restaurant amb consciència de salut, sigui vegetarià o no, ofereix opcions amb aquest vegetal com a ingredient principal. Fins i tot li han dedicat un dia de l’any: el primer dimecres d’octubre celebren el National Kale Day. Botànicament parlant, aquesta planta pertany a la subfamília de les cols Brassica oleracea, de fulles verdes i carnoses. En aquest mateix grup, també trobem hortalisses com el bròquil, la coliflor i les cols de Brussel•les. Nativa de la costa sud i oest d’Europa, actualment es conrea àmpliament a tot Europa, al Japó i als Estats Units gràcies a la riquesa nutricional de les seves fulles amb volants. Es cull durant els mesos d’hivern, entre novembre i març, ja que el clima fred en millora la qualitat del sabor. A Catalunya cada cop se’n troba amb més facilitat.
Per cuinar-la, convé bullir-la lleugerament, abans d’incorporar-la a altres preparacions, destapada per preservar el verd viu intens que té. Un cop cuita, queda deliciosa simplement bullida, ben escorreguda i amanida amb un bon oli”. La podeu fer crua a l'amanida, però abans haureu tret el tronc del mig, i les fulles les freguem amb sal gruixuda per trencar la fibra, les pasem per sota l'iagua per treure la sal i ja la podem utilitzar.
Aquesta es el tipus més rústic de Kale.

Preu:1,70€