Nap lila rodò a manat

2,20€

Origen: La Coromina (Albons)

Descripció:

Nap blanc amb tonalitats violetas, de carn blanca.
El nap és una hortalissa amb un valor calòric molt baix (24,7 kcal per 100 grams), el 90% del seu pes és aigua i té un contingut baix en hidrats de carboni. Tanmateix, és una bona font de fibra (quasi el 3% del pes) i de vitamines i minerals. Convé distingir entre les propietats nutritives de l’arrel i de les fulles.
Vitamina C: l’arrel del nap aporta una quantitat important d’aquesta vitamina antioxidant (23 mg per 100 grams) però les fulles encara en contenen més. La Vitamina C és essencial per al bon funcionament de l’organisme perquè intervé en moltes reaccions metabòliques. Les propietats antioxidants de la vitamina C són capaces de prevenir l’activitat negativa dels radicals lliures que produeixen l’envelliment del cos.
Vitamina B9 (o àcid fòlic): intervé en la producció de glòbuls vermells i blancs, en la síntesi de material genètic i en la formació dels anticossos en el sistema immune. També és molt important que se’n prengui durant l’embaràs perquè es pugui desenvolupar correctament el tub neural del fetus, sobretot durant les primeres setmanes de gestació. El contingut de Vitamina B9 de les fulles és superior al de l’arrel.
Provitamina A (o betacarotè): l’arrel quasi no en conté, mentre que les fulles tenen un contingut elevat en aquesta vitamina antioxidant imprescindible per al bon estat de la retina i la pell, entre d’altres.
Calci: les fulles del nap són especialment riques en aquest mineral (41 mg per 100 grams d’aliment) i a més conté magnesi, que és molt important perquè s’absorbeixi bé.

Preu:2,20€