Xiitake (200 g)

4,50€

Origen: La Rioja

Descripció:
Bolet comestible originari de l'est d'Àsia. A occident és coneix pel seu nom en japonès, que vol dir "bolet olorós" o "bolet deliciós". És el bolet més menjat del món després del xampinyó. Forma una part tradicional de les cuines xinesa, japonesa, coreana, i tailandesa.

En la medicina moderna, s'ha investigat alguns substàncies químiques del xiitake, que semblen tenir propietats medicinals anticanceroses i antimicrobianes. El xiitake, és un fong comestible molt apreciat al Japó, la Xina i Corea des de fa 2000 anys. És originari de la Xina, des d'on es va exportar a Japó, Europa (principalment a Holanda) i Estats Units.

Una de les propietats més interessants és l'efecte enfortidor del sistema immunològic. S'ha comprovat que és de gran ajuda en problemes vírics i bacterians ja que estimula la producció d'interferons, limfòcits T i macròfags. D'aquesta manera, ajuda en l'aparició d'herpes, grips o refredats. En els casos de càncer i tumors és un gran aliat ja que té un efecte antioxidant degut al contingut de lentinan, betaglucà, l'enzim superòxid dismutasa, vitamines A, C, E i Seleni.
En malalties cardiovasculars afavoreix el control de la hipertensió arterial, redueix el colesterol i disminueix la viscositat de la sang. Això és possible gràcies al contingut d'Eritadenina i a un tipus de fibra anomenada Chitin.
Afavoreix la digestió perquè contén molts enzims, especialment, la pepsina i tripsina.
El fong xiitake és un aliment anti-envelliment perquè conté antioxidants i per una altra banda, afavoreix els nivells adequats de l'hormona de creixement.
També conté Ergosterol que és un nutrient que es converteix en vitamina D quan ens toca el sol. És important per l'assimilació de calci i fòsfor. I la seva aportació d'àcid Linoleic ajuda a la producció de diferents tipus de protaglandines.

Preu:4,50€